Siirry pääsisältöön

Helpot, nopeat, terveelliset ja ennenkaikkea herkulliset välipalat

Hyvä välipala on monipuolinen ja ravitseva. Se auttaa jaksamaan pitämällä vireystasoa yllä ja tukemalla terveyttämme. Hyvä välipala on kuin ateria pienoiskoossa. Välipalat ovat osa laadukasta ateriointia. Päivittäisin olisi hyvä syödä 1–3 välipalaa tarpeesi mukaan. Nauti välipala, jos aterioiden välit olisivat muutoin liian pitkiä. Hyvä aterioiden väli on useimmilla ihmisillä 3–5 tuntia. Vältä liian pitkiä ateriavälejä, koska ne houkuttelevat syömään myöhemmillä aterioilla liian suuria annoksia. Hirmunälässä tulee myös syötyä usein vähemmän laadukasta ruokaa.

Välipalat ovat itselle se ruoka, joka tuottaa eniten ongelmia. Sen pitäisi olla jotain nopeaa, ravitsevaa ja mielellään herkullista. Koska ikuinen rahka ja mehukeitto alkaa tulla jo korvista ulos, on pitänyt etsiä tilalle jotain muuta. Tässä teille muutama oma suosikki, joita tykkään syödä useamman kerran viikossa.




Ensimmäinen suosikkini on FASTin proteiinipannukakut. Ne ovat erittäin helppoja tehdä; mittaa jauhe kulhoon, lisää neste (maito / vesi) ja sekoita. Anna taikinan turvota muutaman minuutin ajan ja paista kookosöljyssä tai voissa kullanruskeiksi. Pannukakkujen seurana voit nauttia hedelmiä ja marjoja oman maun mukaan tai kokeile sekoittaa ne taikinan sekaan ennen paistamista tuomaan uusia makuelämyksiä ja lisäämään hyviä ravintoaineita. Pannukakkujauhetta voit ostaa esim. tästä.

Toinen ehdoton lemppari on Starnutritionin Whey-80 proteiinijauhe. Whey-80 käytän erityisesti silloin, kun tulen salilta kotiin ja ruoka ei ole heti valmista / ei ole mahdollista heti syödä. Tuotetta on helppo ja nopea käyttää. Lisää joukkoon noin 1dl vettä tai maitoa ja tuote on valmis juotavaksi. Whey-80 on myös ehdottomasti parhaimman makuinen proteiinijauhe jota olen koskaan käyttänyt. Makuvaihtoehtoja löytyy useita kappaleita, varmasti jokaiselle sopiva. Itsellä on tällä hetkellä käytössä minttusuklaa sekä vanilija. Whey-80 voit ostaa esimerkiksi tästä ja samasta linkistä pääset katsomaan tuotteen tarkemmat lisätiedot sekä makuvaihtoehdot. 




Kolmas suosikkini on FitLinen proshape ateriankorvikepirtelöt. Proshape on yhtä nopea käyttää kuin Whey-80. Jauheen joukkoon lisätään noin 3dl maitoa tai vettä ja sekoitetaan hyvin. Valmis juoma on täydellinen ateriankorvike, sillä se sisältää myös tarvittavat vitamiinit. Proshapeja löytyy myös useampaa erimakua. Tuotteita on myös soijapohjaisia jos maitoproteiini ei jostain syystä sovi. Proshapeja päästä ostamaan tästä 







Kommentit