Siirry pääsisältöön

Jojolaihduttajasta elämäntapojen muuttajaksi

Painonpudotus ja elämäntapamuutos. Kaksi melko pientä sanaa, mutta sitäkin suuremmalla sisällöllä. Jokainen voi varmasti myöntää joskus yrittäneensä (ja ehkä siinä onnistunutkin) pudottaa painoa. Muutama kilo, jotta näyttää paremmalta tiettynä päivänä tietyssä mekossa. Tai kesäloman jälkeen yritetään skarpata ja aloittaa terveellisempi elämä. Ja tammikuussa jälleen. Jätetään herkut pois ja valitettavasti kaikki muukin ruoka. Kituutetaan pienillä kaloreilla, koko ajan on kamala nälkä ja sen myötä kiukuttaa jokainen asia, tuntuu, että pinna katkeaa entistä helpommin. Tuttua? 

Itse olin juuri tuollainen jojo laihduttaja. Saatoin hetken aikaa tarkkailla mitä syön. Sorruin itse myös syömään vähän ja harvoin, koska luulin, että niin laihtuu. Alkuun saattoikin pari kiloa tippua helposti. Pidemmän päälle ei tullut tulosta, koko homma alkoi ärsyttämään ja kaikki kaatui kauppareissulla ostettuun roskaruokaan sekä herkkuihin. Ja tämä samainen käytös saattoi tapahtua useamman kerran vuodessa. Lopulta oltiin siinä pisteessä, että painoa oli kertynyt vain enemmän ja enemmän jokaisen "laihdutus" kerran jälkeen kuin tippunut. 

Oma tyytymättömyys itseensä ja ulkomuotoon johti lopulta siihen pisteeseen, että päätin hankkia ulkopuolista ja ns ammattiapua. Palkkasin personal trainerin, jonka kanssa ollaan kohta vuosi tehty töitä. Hänen avulla olen saanut paljon uutta oppia ravitsemuksesta. Vaikka tiedän itse paljon ennestäänkin aiheesta, ulkopuolinen apu on aina parempi. Näin myös sain tuloksia vihdoin ja viimein. Toivon mukaan myös pysyviä. 

Ammatiltani olen sairaanhoitaja, joten pääsen auttamaan ihmisiä ja perheitä sitä kautta. Omaa elämäntaparemonttia tehdessäni sisälläni on pikkuhiljaa kasvanut halu auttaa ihmisiä jotka ovat samassa tilanteessa. Ihmisiä, jotka kamppailevat oman painonsa kanssa. Mietin pitkään mikä olisi hyvä tapa ja nyt viikonlopun aikana taisin löytää keinon. 
Trainer4you:n kautta lähden opiskelemaan ravintovalmentajaksi. Siinä yhdistyy kaikki, josta olen haaveillut. Maaliskuussa aloitan opinnot Espoossa. Olen erittäin innoissani, malta tuskin odottaa, että maaliskuu koittaa. Sitä ennen kuitenkin jatketaan omaa projektia kuten tähänkin asti. 

Kommentit