Siirry pääsisältöön

Mitä on tapahtunut 5kk:n aikana

Se oli eräs lokakuinen ilta, kun menin nukkumaan ja päähän tuli ajatus. Josko nyt olisi se hetki, jolloin elämäntavat laitetaan kokonaan remonttiin ja lähdetään tavoittelemaan parempaa oloa niin henkisesti kuin fyysisesti. 

Nyt tätä matkaa on taitettu viiden kuukauden ajan. Matkan alkuvaiheista voit lukea TÄSTÄ. Kuten varmasti voi arvata, ei tämä matka ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista ja yhtä juhlaa. On ollut päiviä, jolloin tuntuu että kaikki hakkaa vastaan ja mikään ei onnistu. Tiedostin jo alussa, että näitä päiviä tulee olemaan joten en ole ottanut niistä stressiä sen enempää. 

Mitä sitten olen viiden kuukauden aikana saavuttanut? Yleisesti voin sanoa, että paljon!! Aiemmin saatoin jättää iltoja ystävien kanssa väliin ja jäädä kotiin vain sen takia, että olin niin tyytymätön omaan peilikuvaan ettei huvittanut poistua kotoa mihinkään. Keksin erilaisia tekosyitä, joiden varjolla pystyin jäämään kotiin. Nyt tämä kaikki on muuttunut. Olen paljon aktiivisempi ja menen eri paikkoihin. Olen tyytyväisempi omaan peilikuvaan, joka heijastaa myös hyvää oloa henkiselle voinnille. Vaikka matkaa omiin tavoitteisiin on vielä paljon, on ihanaa huomata miten vaatteet istuvat paremmin ja omasta vaatekaapista on löytynyt kasapäin uusia vanhoja vaatteita, jotka ovat päässeet käyttöön. 



Myös fyysinen vointi on huomattavasti parempi. On ihanaa huomata kuntosalilla, miten jaksaa tehdä sarjat suuremmilla painoilla ja voimaa tulee koko ajan lisää. Vertailin juuri projektin alussa saamiani saliohjelmia tämän hetkiseen. Kaikilla osa-alueilla voimaa on tullut selvästi lisää. Ensiviikolla onkin tarkoitus siirtyä 1-jakoisesta saliohjelmasta 4-jakoiseen. Treenit pt:n kanssa jatkuu edelleen. Yhteistyö jatkuu ainakin seuraavan puolen vuoden ajan. 

Sitten niihin mittoihin. Projektin alussa otin mitat kainaloiden kohdalta, vyötäröstä, navan kohdalta sekä pakaroiden alta. Viiden kuukauden jälkeen näistä neljästä mittauskohdasta on kadonnut senttejä yli 80! Tarkkaan ottaen 83cm. Onneksi otin mitat alussa. Välillä tuntuu, että oma silmä ei näe muutosta jota kropassa tapahtuu. Katsot itseäsi peilistä päivästä toiseen, joten sitä sokeutuu. Painoa on lähtenyt hieman yli 20kg. 

Välillä sitä sokeutuu omalle muutokselle ja tuntuu, että mitään ei ole tapahtunut. Kun katsoo omaa peilikuvaa joka ikinen päivä, on vaikea huomata että sitä on todella pienetynyt. Onneksi olen ottanut myös kuvia mittojen lisäksi. Tuntuu oudolta katsoa tuota kuvaparia. Olenko todella näyttänyt vielä lokakuussa tuolta? Tämän kuvan voimalla jaksaa projetkia jatkaa taas hyvillä mielin. Toivottavasti tämä tarinan alku voi olla jollekin se viimeinen tsemppi ja rohkaisu kohti omaa matkaa. Oma matkani on vielä kesken, mutta sen voin luvata, että se tulee jossain vaiheessa päätökseen.





 



























Kommentit