Siirry pääsisältöön

Ruokahävikki sekä ostosten suunnittelua

Luin blogia, jossa kirjoitetaan paljon rahasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja tuhlaamisesta. Itse olen pääsääntöisesti tarkka rahasta enkä tuhlaa rahoja turhaan. On kuitenkin yksi asia, johon tuhlaan rahaa aivan liikaa. Nimittäin ruokakauppaan. Laskin, että elo- ja syyskuussa olen saanut ruokakauppaan kulutettua miltei 450€. Laskin mukaan kaikki ulkona syömiset yms. En myöskään eritellyt jos ostin ruokaostosten yhteydessä esim wc-paperia. Asun yksin ja saan tuhlattua ruokaan yli 100€ viikossa. Se on liikaa, aivan liikaa. 

Toinen asia missä heitän rahaa kirjaimellisesti roskiin on hävikkiruoka. Koska ostan paljon ruokaa kaupasta, sitä menee myös huonoksi paljon. En ehdi syömään kaikkea mitä ostan ja näin ollen ruokaa menee roskiin. Sen lisäksi että rahaa menee hukkaan myös luonto kuormittuu hävikkiruoasta aivan liikaa. Näihin kahteen asiaan aion panostaa jatkossa huomattavasti enemmän. 

Minulla on jo selkeä suunnitelma jatkoon. Tästä lähtien teen viikon ruokalistan valmiiksi, jonka pohjalta teen kauppalistan. Näin tiedän mitä ostan kaupasta, en haahuile siellä turhaan eikä ostoskärryihin tule lapattua tavaraa mielinmäärin. Tällä suunnitelmalla toivon saavani kauppalaskun pienenemään mielellään puoleen ja samalla hävikkiruoan pidettyä ihan minimissään. Aiemmin olenkin jo tehnyt meal preppausta eli ruokia valmiiksi pidemmäksi aikaa esim. pakkaseen. Tätä aion myös jatkaa. 

Katsotaan kuukauden päästä miten homma on sujunut, miten paljon rahaa on mennyt. Onko tullut jotain kompastuskiviä tms. 


Kommentit

  1. Tämä on asia jossa itselläkin olis parannettevaa vielä. Hyvin olen saanut vähännettyä ruokahävikkiä, mutta vieläkin menee ruokaa roskiin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä myös sinne! Toivottavasti saadaan muutettua tapamme pysyvästi :)

      Poista

Lähetä kommentti