Siirry pääsisältöön

Miksi aiemmat painonpudotusyritykset ovat epäonnistuneet?

Jokainen nainen (ja varmasti usea mies) on varmasti joskus elämänsä aikana yrittänyt laihduttaa ja pudottaa painoa. Ja varmasti yhtä usein, kun on aloittanut jonkun kuurin, se on myös päättynyt. Itse en ole poikkeus. Muistan, että vähintäänkin joka tammikuu ja syyskuu päätin aloittaa terveellisemmän elämän. Tarkkailemaan mitä suuhun laittaa, aloittamaan / lisäämään liikuntaa. Ja joka ikinen kerta muutaman viikon päästä tämä kaikki innostus on lopahtanut ja paluu entiseen on tuntunut houkuttelevalta. Kuulostaako tutulta? 


Olen miettinyt viimeisen vuoden aikana syitä, miksi nyt olen onnistunut jo vuoden verran elämään terveellisemmin. Mikä on ollut syy siihen, että innostus on pysynyt yllä jo kokonaisen vuoden? Veikkaan, että kyse on useamman asian summasta kuin mistään yksittäisestä tekijästä. 

Ensimmäinen syy oma motivaatio. Muistan miten aiemmin ajattelin, että minun on pakko laihtua muiden takia, että kelpaan. Jos en laihdu, en olisi hyvä ystävä tai työntekijä tms. Eli ajattelin asian muiden näkökulmasta. Kun vuosi sitten päätin ryhtyä projektiini, tein sen täysin omasta halusta siitä, että haluan itse voida paremmin ja olla ulkoisesti myös sitä mitä koen olevani sisäisesti. Ajattelin siis vain itseäni ja omaa parasta. En sitä, mitä muuta saattavat minusta ajatella. 


Toinen syy on  ihana kuntosali, sen henkilökunta sekä oma personal teainerini. Ilman tätä komboa en välttämättä olisi onnistunut. Salille on mukava mennä joka kerta, henkilökunta on aivan mahtava sekä ilmapiiri joka salilla on. Kun salille on kiva mennä, se ei tunnut ahdistavalta ja pakotetulta. Pt:ni on myös ollut suuri apua. Hän on pitänyt minut järjissäni, kannustanut ja tsempannut. Heikkoina hetkinä potkinut eteenpäin ja antanut henkistä piiskaa. 

Kolmas syy on tulokset. Sain ensimmäisen kahden kuukauden aikana tiputettua 10kg painosta pois. Se motivoi ja kannusti jatkamaan. Paino laski ja laskee edelleen tasaiseen tahtiin. Ei niin nopeasti enää, mutta toivottavasti pysyvästi. Kun koko ajan saa tuloksia, jaksaa tehdä töitä niiden eteen. Tekemällä töitä, saa tuloksia. Helppoa ja yksinkertaista. 

Kuulisin mielelläni tarinoita teidän yrityksistä ja etenkin onnistumisista liittyen painonpudotukseen ja terveellisen elämän tavoitteluun. Kommentoi alle oma tarinasi. 


Kommentit

  1. Heippa! Otsikko oli mukaansa tempaava ja ahmin teksin ennätysajassa :D Koska tosiaankin kiinnostaa mikä ihmisillä on auttanut monen yrityksen jälkeen onnistumaan pitämään motivaatiota yllä.
    Itsellä monta yritystä takana, kaalikeittodieetistä erilaisiin nettivalmennuksiin. Täydellistä läpimurtoa en ole vielä elämäntaparemontissani saavuttanut, mutta olen menossa oikeaan suuntaa. Kerrankin minulla on malttia matkassa, joka on hyvä asia. Entiset yritykseni ovat aina kaatuneet liian tiukkaan ruokavalioon. Liikunta on ollut se helpoin osuus, kunhan sen kipinän vaan löytää - siihen on auttanut monipuolisuus ja ehdottomasti jonkun kanssa yhdessä liikkuminen.
    -Laura-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Laura! Itselläkin on kokemusta erilaisista nettivalmennuksista, mutta en ole kokenut saavani niistä oikein mitään. Toki nyt on tullut paljon uusia mielenkiintoisia ja etenkin eevskulla on mielenkiintoisia valmennuksia.

      Itselläkin on vielä paljon opittavaa ja matka on vasta alussa. Itselläkin se liikunta on helpoin osuus, mutta ruokavalio tekee välillä tiukkaa. Kun ne karkit vaan välillä siellä kaupassa huutelee :D

      Tsemppiä sulle ja sun matkalle. Pidetään lippu korkealla

      Poista
    2. Karkit, sipsit ja roskaruoka todellakin välillä huuteloo aika kovaakin :) Täytyykin tsekata nuo Eevskun valmennukset...
      Tsempit sinnekin :) Haluan uskoa että meistä kumpikin pääsee siihen omaan tavoitteeseen, mikä se sitten ikinä onkaan! Todellakin pidetään lippu korkealla!
      -Laura-

      Poista

Lähetä kommentti